Muzeul Fotografiilor Nefăcute
Ilustrații: George Roșu
18-26 octombrie 2019
Galeria Fotopia - Piața Unirii, nr. 10 (intrare de pe str. I Rațiu)
Lu-Sâ: 12.00-18.00. Du - închis.

Care sunt acele situații în care un fotograf decide să facă sau nu o fotografie? Unde sunt trasate limitele? Care sunt motivele - etice, tehnice, personale - pentru care un fotograf nu reușește să realizeze o fotografie?

Am întrebat 13 fotografi clujeni care sunt acele imagini pe care și-au dorit să le realizeze, dar din cauză că [introduceți motiv], nu au reușit să le facă. Iar ca aceste imagini memorabile să nu se piardă, George Rosu le-a ilustrat.

Felul în care sunt realizate fotografiile, situațiile limită pe care fotografii le întâlnesc, deciziile de ordin etic pe care le iau în a face sau nu o fotografie, sunt aflate foarte rar de către public. De multe ori, fotografii nu pot sau aleg să nu facă anumite fotografii. Muzeul Fotografiilor Nefăcute adună poveștile acestor imagini, într-o colecție de ilustrații ce aduc o nouă dimensiune fotografiei.

Despre fotograf

Ei sunt cei 13 fotografi clujeni și poveștile fotografiilor pe care nu le-au făcut. Ilustrate de George Rosu. Mircea Albutiu / Laura Bâlc / Nicu Cherciu / Tiberiu Crisan / Dorel Gaina / Cristian Ioan / Rares Ion / Raed Krishan / Marius Mariș / Julius Paul / Roxana Petrean / Soós Attila / Loránd Vakarcs