Expoziții

Muzeul Fotografiilor Nefăcute

Muzeul Fotografiilor Nefăcute

Ilustrații: George Roșu

Felul în care sunt realizate fotografiile, situațiile limită pe care fotografii le întâlnesc, deciziile de ordin etic pe care le iau sunt aflate foarte rar de către public. Muzeul Fotografiilor Nefăcute adună poveștile acestor imagini, într-o colecție de ilustrații ce aduc o nouă dimensiune fotografiei.

read more
Pirita

Pirita

Mircea Reștea

În octombrie 2016, Mircea a început să fotografieze o comunitate de romi care locuiesc în colibe improvizate pe malul Săsarului, la marginea cartierului Meda din Baia Mare. Primele familii au venit aici din zona Târgu Lăpuș în anii ’90. La vremea aceea, între locuințele lor și oraș erau halde de steril provenit de la minele de aur din regiune – de aici denumirea comunității: Pirita.

read more
Noi suntem Invictus

Noi suntem Invictus

Ioana Moldovan

Un lucru au în comun toți acești oameni: au trecut prin iad și s-au întors mai puternici. Ei sunt Invictus.
Treizeci și unu de militari răniți au răspuns apelului de a face parte din echipa Invictus România. Cincisprezece dintre ei au concurat la Toronto, la sfârșitul lunii septembrie 2017, împotriva altor șaisprezece națiuni, într-o competiție impresionantă.

read more
Frozen Identity

Frozen Identity

Erik Messori / CAPTA

Fara Stat. Oameni care a fost luați și dezrădăcinați. Rezidenți străini. Să devii străin fără să treci granița. Cetățean cu pașaport gri. Să nu aparții vreunei țări și să rămâi în afara vieții politice a locului în care locuiești. Să adormi cetățean și să te trezești dimineața ca un străin în țara de origine.

read more
Trapped in Belgrade

Trapped in Belgrade

Francesco Pistilli / CAPTA

“Captiv în Belgrad” face parte din proiectul Lives in Limbo, inițiat de Francesco acum 8 ani. Imaginea băiatului afgan adormit într-un vagon abandonat de lângă gara principală din Belgrad a fost aleasă de editorii TIME Magazine drept una dintre cele mai bune 100 de imagini din 2017.

read more
ORTHODOXIA

ORTHODOXIA

Antal Bánhegyesy

Seria de fotografii a fost inspirată de un fenomen din Ungheni, județul Mureș. O biserică ortodoxă a fost construită peste o biserică greco-catolică veche de sute de ani din satul transilvănean, încorporând-o în întregime. Așa a apărut situația absurdă a “bisericii din biserică”.

read more
Dacii și românii

Dacii și românii

Petruț Călinescu

Dacii și Românii, este un proiect în desfășurare al fotografului Petruț Călinescu, început în 2017, și care va fi finalizat în 2019 printr-o carte și un film documentar. Proiectul urmărește modul în care mitul fondator al poporului român capătă diferite interpretări și sensuri.

read more
Noi versus noi

Noi versus noi

Inquam Photos | best of 2017-2019

Noi versus noi este o colecție a celor mai bune fotografii realizate de echipa Inquam Photos, în perioada 2017-2019. În România ultimilor ani, am asistat la o divizare tot mai puternică a societății românești. Aceste granițe virtuale din societate au fost interpretate de echipa Inquam prin fotografii.

read more
For You

For You

Oliver Merce

Am luat pentru prima dată contact cu această categorie de persoane pe vremea când eram copil. Mama mea a fost cadru medical într-un spital de neuropsihiatrie. O vizitam uneori la locul de muncă și, în acea perioadă, statul român hotărâse să nu facă nicio diferență între persoanele cu dizabilități intelectuale și cele cu probleme psihice.

read more
Erau și ei tineri

Erau și ei tineri

Andrei Pungovschi

Relația părinte-copil este, probabil, cea mai importantă dintre relațiile care se pot forma, în general, între oameni, având un rol esențial în dezvoltarea fizică, emoțională și socială a copilului. Însă dacă această relație este disfuncțională, pot să apară traume ale căror efecte se vor resimți până la vârste înaintate.

read more